Singelier skûtsje  Arrangementen

 

 

 

 

      

   De eerste hindernis op de route De Johan Friso sluis

 

 

 

Om 9.30 uur ontvangst met Koffie en Fries gebak in Stadsboerderij de Koebrug gelegen in de oudste stad van Friesland en 11-stedenstadje Stavoren.

In de koebrug wordt U bediend door 2 Friezen in Schotse Kledendracht.

Na de koffie inschepen op de Singelier waar u uitleg krijgt van de schipper over het reilen en zeilen aan boord.

 

   

 Twee Friezen in Schotse kledendracht van de Fries/Schotse stadsboerderij de koebrug Fiskhappe in één van de Havenstadjes aan de voormalige Súdersee waar de Hollandse Nieuwe aan boord wordt schoongemaakt

 

 

 

Dan gaan de trossen los en wordt er koers gezet naar het IJselmeer waar de eerste hindernis in de vorm van de Johan Friso sluis al snel in zicht komt. Als de sluis is genomen moet het zeil omhoog worden gedraaid door een paar sterke mannen of vrouwen. Als de zeilen zijn gehesen wordt er koers gezet naar het tweede 11-stedenstadje op de route het mooie 11-stedenstadje Hindelopen.

Als we in de haven van Hindelopen liggen kan er een harinkje worden gehapt. Ook is er tijd voor een korte rondleiding

 

 

                

   

Weer terug aan boord hijsen we de zeilen en vervolgen onze tocht richting Workum het derde 11-steden stadje op de route. In Workum wordt de tweede sluis genomen, maar u hebt inmiddels ervaring dus dat is geen probleem. Als we de sluis uit komen varen we dwars oude Workum heen en passeren we verschillende bruggen. De vaart is erg nauw en elkaar passeren gaat net. Na Workum te hebben verlaten komen we aan op één van de Friese meren, nl de Fluessen, de zeilen worden weer gehesen en we zetten koers richting een eilandje.

13.00 Uur

Lunch aan boord of op één van de eilandjes. Na de lunch krijgt een korte workshop handboogschieten van uw schipper die een zeer ervaren schutter en instructeur is.Daarna gaat u tegen elkaar strijden om de beste schutter van de dag te worden. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en is voor jong en oud te doen.

Na het handboogschieten worden de zeilen weer gehesen en zetten we koers richting Stavoren.

De tocht eindigt om ± 17.00 uur in de Stadsboerderij de Koebrug waar afsluiten en van een BBQ of Schippersmaaltijd kan worden genoten

 

Bij deelname van 15 pers

Euro 87,50- pp

Zeilen

Koffie met Fries Gebak

Lunch met haring en hapjes

3 consumptie’s aan boord

Handboogschieten

BBQ of Schippersmaaltijd (excl consumptie's)

 

* Afhankelijk van het weer kan het arrangement worden aangepast.

 

Voor een actief en ontspannend dagje uit met uw bedrijf, Familie of Vrienden   
UA-34880990-1